ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Μια ιστορία που ξεκινά να ξεδιπλώνεται στο Σολομό Κορίνθου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το ίδιο μεράκι και την ίδια παραδοσιακή συνταγή.

Η εταιρεία Κ. ΠΙΕΤΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. δραστηριοποιείται στην παρασκευή άρτου και ζαχαροπλαστικής από το 1994. Από το 2004 έχει έδρα στην Ηλιούπολη Αττικής, Ελ. Βενιζέλου 106, όπου βρίσκεται και το κεντρικό κατάστημα. Η εταιρεία διαθέτει συνολικά και 6 υποκαταστήματα. Οι μέτοχοι της εταιρείας ‘ζυμώνουν’ με επιτυχία για περισσότερο από 40 χρόνια με παραδοσιακές συνταγές και αγνά υλικά. Ο χώρος της αρτοποιίας τους φιλοξενεί, και οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στα ποιοτικά και συνάμα γευστικά προϊόντα για σχεδόν μισό αιώνα. Η διασφάλιση της ποιότητας είναι κύριο μέλημα των μετόχων, που σε συνδυασμό με την ικανοποιητική τιμή, προσφέρουν με σεβασμό και υπευθυνότητα – γευστικά και ποιοτικά.
Η ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει με αισιοδοξία. Τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούμε δεν περνούν απαρατήρητα από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που μας εμπιστεύεται και μας επισκέπτεται καθημερινά. Ενδεικτικά το ψωμί παρασκευάζεται κάθε μέρα με φρέσκο προζύμι, τα σφολιατοειδή με φύλο ανοιγμένο στο χέρι, και το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι φέτα. Στα καταστήματα ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΙΕΤΡΗ μπορεί κανείς να βρει αρτοσκευάσματα, κουλούρια, γλυκά και όχι μόνο. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον καφέ σας, το αναψυκτικό σας και να προμηθευτείτε γαλακτομικά είδη.

ΨΩΜΙ, ΕΝΑ ΑΓΑΘΟ 30.000 ΧΡΟΝΩΝ

Ψωμί, γνωστό και ως ‘η ουσία της ζωής’,  παρασκευάζεται εδώ και 30.000 χρόνια. Στο πέρασμα των αιώνων πολλές διατροφικές αξίες άλλαξαν, όμως το ψωμί συνεχίζει να αποτελεί θεμελιακό στοιχείο της διατροφής σε όλο τον κόσμο με μοναδική εξαίρεση την Ανατολική Ασία που είναι το ρύζι. Στην Αρχαία Ελληνική λέγεται άρτος, και αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο (Τον άρτον ημών τον επιούσιον). Η λέξη ψωμί στη Νέα Ελληνική είναι παράγωγο του ρήματος ‘ψώω=τρίβω’ και αποτελεί υποκοριστικό του Ψωμuς (= τεμάχιον), ψωμίον (κομματάκι, μπουκιά), ψωμί. Πολλές οι ιστορικές αναφορές για το ψωμί, στην Αρχαία Ελλάδα κατείχε ξεχωριστή θέση. Ο Δημόκριτος πέθανε σε βαθιά γεράματα. Στα πρόθυρα του θανάτου κι ενώ δεν είχε ελπίδα να ζήσει ούτε μια μέρα ακόμη, η αδελφή του λυπόταν γιατί ο θάνατος του αδελφού της θα την εμπόδιζε να πάρει μέρος αμέσως στη γιορτή των Θεσμοφορίων, προς τιμή της Δήμητρας. Τότε ο Δημόκριτος ζήτησε να του φέρει ζεστά ψωμιά και τ’ ακούμπησε στα ρουθούνια του, για ν’ αναπνέει το ζεστό αέρα. Έτσι κρατήθηκε στη ζωή, μέχρι να τελειώσει το τριήμερο της γιορτής. Γι’ αυτό είπαν ότι ο σοφός Δημόκριτος φιλοξένησε το θάνατο στο σπίτι του τρεις μέρες και του πρόσφερε ζεστό ψωμί (Διογένης Λαέρτιος, 9, 7, 43).

Το όνομα σας*

Το e-mail σας*

Θέμα

Το μήνυμα σας

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Όλα τα προϊόντα μας διατίθενται και για χονδρική πώληση. Εάν ενδιαφέρεστε για συνεργασία επικοινωνηστε μαζί μας.